Röster om ELFACK

Vad tycker utställare och besökare om Nordens största mötesplats för el- och energibranschen?

Besökare

Josefine Toresäter, ekonomiansvarig, Granströmsgruppen

”Vi var främst intresserade av belysningsdelen, då en viktig del av vår verksamhet handlar om teater, film och scenbelysning. Vi har träffat leverantörer och även lyssnat på inspirerande seminarier, bland annat kring LED och flimmer, och fått en hel del matnyttiga idéer på årets mässa.”

Weine Olsson, IT-chef, Linde Energi

”Det här var mitt första besök på ELFACK, men säkert inte det sista! Vi behöver hålla koll på vad som händer, inte minst när det gäller den digitala utvecklingen på kraftsidan. Vi har sett mycket intressant, utbudet här är ju enormt!”

Petra Brüggemann, byggingenjör, VD I Huset Besiktning

"Det var väldigt trevligt att se hur ELFACK jobbat med jämställdheten. Både i scenprogrammet och genom att lyfta fram mjuka värden, t ex när det gäller belysning och design. Även klimatfrågan och förnybara energilösningar tog stor plats. Jag såg t ex väldigt intressanta lösningar av energilagring i 95 procent återvinningsbara batterier.”

Finnur Magnússon, regionchef, Rarik Ohf, Island

”Jag representerar det statliga isländska eldistributionsföretaget och besöker ELFACK för att knyta kontakter och hämta nya idéer. Seminarierna på SWITCH har varit mycket givande, det är intressant att lyssna på engagerade människor och ta del av den snabba utvecklingen på energisidan.”

Vilma Boström, installatör, Boströms El & Tele, Örebro

”Jag är speciellt intresserad av belysning som du kan göra så mycket med idag, utvecklingen har varit explosiv. Här på ELFACK har jag sett massor av spännande nyheter och designlösningar. Det har varit mycket givande!”

Christer Johansson, elektriker, Regionfastigheter, Jönköping

”Jag har varit med på ELFACK många gånger, men årets mässa är absolut en av de allra bästa. Vi har framförallt tittat på ställverk och mätinstrument, ett segment med många produktnyheter. Vi har talat med flera leverantörer och begärt in offerter.”

Jens Ringholm, utbildare elteknik, Lerums gymnasium

”Den stora energiomställningen, nya klimatsmarta sätt att effektivisera och spara energi, är högaktuell för oss. Jag har tagit del av intressanta nyheter på årets ELFACK, inte minst på framtidsarenan SWITCH, ett mycket bra initiativ.”

Viktor Lundgren, VD, TKL Logistics

”Vårt företag sysslar med frakter över hela världen, alltifrån containers till småpaket. Varenda utställare med logistikbehov här på mässan är en potentiell kund. För oss har det varit rena svampskogen här på ELFACK!”

Utställare

Malin Brant-Lundin, chef marknadskommunikation, Schneider

”Vi visade upp flera nyheter varav två världsnyheter, för allra första gången, på årets ELFACK. En av dessa är en lastfrånskiljare för ställverk som vi utvecklat tillsammans med E.ON och KL Industri. Den är fri från gasen SF6 och innebär stora framsteg vad gäller klimatpåverkan och driftsäkerhet. Vi bjöd in den globala experten Christoph Preve som höll ett välbesökt seminarium här. Dessutom lanserade vi ett världsrevolutionerande svensktillverkat klicksystem för kabelförläggning. Vi ser en stor potential för produkterna och är glada över att ha lanserat dem på ELFACK, som vi tycker är en ypperlig arena. Här samlas hela branschen och vi kan visa upp våra lösningar men också ha en givande dialog kring framtidsfrågor. I år satsade vi stort med tre montrar, varav en på den nya arenan SWITCH. Jag tycker tanken med det konceptet – framåtriktade seminarier, olika kundcase och matchmaking med möjlighet till enskilda möten – är väldigt bra. Vårt helhetsintryck från årets ELFACK är mycket positivt, vi har haft väldigt många monterbesökare och vi har fått en rad intressanta leads att jobba vidare med.”

Maria Heed, marknadsansvarig, Plejd

”För oss som relativt nystartat techbolag har ELFACK varit en fantastisk upplevelse! Målet var att folk skulle komma och hänga med oss i montern, lära känna oss bättre. Det har vi verkligen lyckats med: vi har haft oerhört många besökare som varit nyfikna på våra lösningar kring smart belysningsteknik, som kan styras via rösten, trådlösa tryckknappar eller från en app i mobilen. Våra produkter finns idag i 84 000 svenska hushåll och nu satsar vi vidare i Norge och Finland. Vi hoppas fördubbla omsättningen de närmaste åren och det känns att årets ELFACK verkligen har bidragit till det!”

Ida Lindeblad, chef marknadskommunikation, Hide-a-lite

”Vi satsade extra stort på årets ELFACK, där vi alltid träffar våra viktigaste kunder. I år hade vi temat Lättinstallerade ljusupplevelser, där vi satte fokus på hur tekniken möter ljuset och visade hur lätt det är att installera våra produkter. Vi vet att installatörerna ofta har väldigt kort med tid för sitt arbete – som ändå ska resultera i en härlig ljusupplevelse. Det har varit en utmaning för oss, mot den bakgrunden har vi tagit fram våra LED-lösningar. Intresset på ELFACK var enormt, vi hade fullt tryck i montern alla dagar. Vi är väldigt nöjda.”